WJD Panama 2019

Ethics for Medics is gevraagd om te zorgen voor de verdieping bij een van de streams voor de Wereld Jongeren Dagen in Panama van dinsdag 22 t/m zondag 27 januari 2019.

Schermafbeelding 2018-05-21 om 11.48.44

 

Do you care?

Werk jij in de gezondheidszorg of studeer je life sciences, geneeskunde of voor een paramedisch beroep? Of doe je iets heel anders, maar heb je passie voor mensen en zorg? Ethics for Medics nodigt je uit om mee te denken over actuele thema’s die spelen op het gebied van welzijn en gezondheidszorg.

Reflect on right and wrong

Mag en moet alles wat technisch mogelijk is? Wie beslist over het staken van een behandeling? Wat is de rol van professionals en familie hierbij? Vinden we het goed om te knutselen aan het menselijke lichaam om het perfecter te maken? En moet iedereen automatisch donor worden?
Vind je het ook moeilijk om een antwoord hierop te geven en met andere mensen hierover in discussie te gaan? Want als het op beslissen aankomt dan hanteren we misschien allemaal verschillende argumenten en oordelen. Waar baseer ik mijn argumenten op als ik een mening vorm over orgaandonatie of palliatieve zorg?

Discover and discuss

Onderweg en ín Panama wil Ethics for Medics in deze stream een platform bieden om deze complexe thema’s te verdiepen vanuit gezond verstand, ethiek en geloof. Wat is goed en wat niet? Hoe bepaal je dat? Hoe maak je dit een ander duidelijk?

Topics

  • Ethiek en geloof in ons leven en in de wetenschap
  • Menselijke waardigheid
  • Ethiek rond het einde van het leven: voltooid leven, advance care planning, niet starten of staken van een behandeling, euthanasie, palliatieve zorg, levensbeëindiging op verzoek, voltooid leven
  • Orgaandonatie
  • De maakbare mens: genderideologie, technologische singulariteit en kunstmatige intelligentie
  • Genetische manipulatie: Crisp Cas en designer baby’s

 

Bekijk het interview ‘Discover your identity’

Meer informatie over de verschillende reizen naar de Wereld Jongeren Dagen in Panama vind je op de Nederlandse of een van de internationale sites.

worldyouthday.com

panama2019.pa

 

Advertenties